NUNS povodom smrti Miše Vasića: Živeo je od istine 1Foto: Medija centar

Povodom smrti novinara i jednog od osnivača nedeljnika „Vreme“ Miloša Vasića, Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) je saopštilo da je „nakon decenija pisanja i govorenja za različite medije, izvesno to da je Miša živeo od novinarstva i da je njegov jedini poslodavac bila istina“.

NUNS navodi da je Vasić uvek bio „na strani istine, protiv gušenja slobode, bahate demonstracije sile, protiv samovlašća moćnika, svrstavajući se tako među često medijski napadane i proganjane misleće ljude“.

„Iz Mišinih napisa čitateljstvo je saznavalo bolne istine o krvavom raspadu bivše Jugoslavije i – verovalo u to što piše. Novine su se tih godina kupovale i zbog Miše Vasića. Nikad nije s razlogom demantovan, nikad nije izgubio sudski spor. I kada bi u Vremenu osvanula njegova analiza, svojevrsni vasićevski žanr, članak bez sagovornika, sticao se utisak da je dobro saslušao uistinu informisane ljude, bliske istragama ili vrhu vlasti. O njima nije govorio“, navodi NUNS.Vasić je ostavio i nepogrešivi podsetnik na ubistvo premijera Zorana Đinđića, tekstovima u Vremenu i knjigom „Atentat na Zorana“, podseća NUNS.

NUNS podseća da je Vasić, koji je preminuo danas u Beogradu, bio predsednik tog udruženja od 1997. do 1999. godine, „u vreme primene giljotina Zakona o informisanju, progona slobodnih medija, ubistva Slavka Ćuruvije“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.