NUNS pozvao direktora škole iz Bujanovca da povuče prijavu protiv novinarke 1Foto: N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas direktora Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Bujanovca da povuče krivičnu prijavu protiv novinarke Bujanovačkih Ivane Jovanović, uz ocenu da je neosnovana i da predstavlja ozbiljan pritisak na rad medija.

Kako se navodi u saopštenju NUNS, redakciju portala Bujanovačke su, zbog te prijave u kojoj je navedeno da je tekst o renoviranju škole i fotgrafija na kojoj se vide oštećenja na plafonu uznemirio roditelje, posetili pripadnici policije, koji su obavili razgovor sa Jovanović.

Ona je tom prilikom navela da u školu nije ušla neovlašćeno, već kao novinar, predstavila se prisutnim radnicima, od kojih joj niko nije rekao da su ulaz u školu i fotografisanje zabranjeni.

Iz NUNS dodaju da je po navodima Bujanovačkih, Jovanović nakon povratka iz škole nazvala direktora koji joj nije rekao da je neovlašćeno ušla u školu i u telefonskom razgovoru joj napomenuo da otpali plafon nije jedini nedostatak koji je primećen tokom rekonstrukcije objekta.

Prema viđenju NUNS postoji sasvim opravdana bojazan da je ideja za ovaj pritisak došla sa viših političkih instanci kojima smeta izveštavanje medija o problemima u Bujanovcu.

Oni su apelovali na direktora škole da povuče prijavu i dozvoli novinarima da neometano obavljaju posao u interesu javnosti, a kako se dodaje u saopštenu, interes javnosti je da zna kako su urađeni radovi na rekonstrukciji škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari