NUNS raspisao konkurs za regionalnu novinarsku nagradu "Gordana Suša“ 1Foto: ALEKSANDAR ROKNIĆ/Danas

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) raspisalo je konkurs za regionalnu novinarsku nagradu „Gordana Suša“ za televizijsko novinarstvo za 2022. godinu.

NUNS, u saradnji sa partnerskim organizacijama iz regiona, dodeljuje godišnju Nagradu „Gordana Suša“ novinarkama i novinarima sa prostora bivše Jugoslavije za izuzetna dostignuća u televizijskom novinarstvu, nezavisno, profesionalno i odgovorno novinarstvo, za novinarstvo koje predstavlja i uvažava interese i posebnosti svih građana, bez obzira na njihov etnički, verski ili rodni identitet i za razumevanje, saradnju, uzajamno poštovanje i solidarnost između novinara, medija i medijskih asocijacija na prostoru bivše Jugoslavije.

Pojedinci, redakcije, udruženja i neformalne grupe, kao i članovi žirija Nagrade „Gordana Suša“ mogu nominovati novinarke i novinare za nagradu.

Prijava podrazumeva obrazloženje nominacije (do 4.000 karaktera), linkove na video priloge koji ilustruju rad nominovanog novinara/novinarke, ili prenosne video baze (CD, flashdrive i slično) na kojima se nalazi video sadržaj.

Rok za nominaciju je 10. januar 2023. godine, a odluku o dodeli nagrade doneće stručni žiri koji čine novinari i medijski stručnjaci iz regiona.

Prijava se može poslati putem prijavnog formulara koji se nalazi na ovom linku https://forms.gle/1yVccowhnaAELc6e7 ili na imejl adresu: [email protected] (u naslovu imejla obavezno napisati: „Nagrada Gordana Suša 2022“).

Regionalna novinarska nagrada za televizijsko novinarstvo „Gordana Suša“ za 2022. godinu biće dodeljena 2. februara 2023. godine.

Nagrada „Gordana Suša“ osnovana je sa ciljem da sačuva i održi sećanje na jednu od najboljih srpskih i jugoslovenskih televizijskih novinarki i da podrži ideje za koje se beskompromisno borila tokom cele karijere: bezuslovni profesionalni i fer odnos u izveštavanju, borba za medijske slobode i ljudska prava, tolerancija među svim nacionalnim i društvenim grupama, antiratni aktivizam, kao i borba za profesionalne standarde i bezbednost novinara, ističe se u saopštenju NUNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari