NURDOR: U sklopu akcije "Pruži korak" prikupljeno više od 50 miliona dinara 1Foto: NURDOR

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR saopštilo je da je u sklopu kampanje „Pruži korak“ prikupilo je preko 50 miliona dinara za izgradnju roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od raka i njihovim porodicama.

U sklopu ove kampanje, podsetio je NURDOR, njeni idejni tvorci, Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, organizovali su pešačenje od 256 kilometara od Niša do Beograda, koje je trajalo osam dana od 19. do 26. septembra.

Po njihovom dolasku u Beograd organizovan je Marš solidarnosti kroz glavni grad, od SC Banjica do parka Milutina Milankovića, kada im se pridružio i veliki broj građana.

Aplikacija Pruži korak, koju su promovisali u toku svog pešačenja, bila je dostupna u okviru ove akcije od 16. septembra do 5. oktobra. Za to vreme okupila je i ujedinila veliki broj korisnika koji su je instalirali na svoj mobilni telefon i pešačenjem obezbeđivali donacije.

Tako „unovčene“ korake društveno odgovorne kompanije uplatile su NURDOR-u za izgradnju nove roditeljske kuće. Pruži korak je prva kampanja ove vrste u Srbiji, koja je okupila veliki broj kompanija-donatora i građana koji su pokazali da je udruženost u činjenju dobrih dela nezaustavljiva sila, dodaje NURDOR.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari