NVO: Gradska uprava u Novom Sadu falsifikovala dokumentaciju i premestila naš događaj 1Novi Sad, 22.07.2021. - trg slobode u Novom Sadu. (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)

Nevladina organizacija „Svet i Dunav“ obratila se pritužbom republičkom zaštitniku građana zbog premeštanja održavanja javnog slušanja „Evropske vrednosti Dunava“ sa centralnog novosadskog Trga slobode i optužila gradsku Upravu za komunalne poslove da je falsifikovala dokumentaciju.

„Svet i Dunav“ je u saopštenju za javnost naveo da je bio prijavio održavanje javnog slušanja na Trgu slobode za 24. septembar, ali mu je „pod ucenom otkazivanja događaja“, gradska Uprava za komunalne poslove predložila alternativnu lokaciju na Trgu republike.

„Gradska uprava za komunalne poslove je u Rešenju od 23.09.2021. falsifikovala postojeće dozvole i prijave skupa koje su se odnosile na lokaciju Trg slobode, te je iste samoinicijativno navela kao dostavljenu dokumentaciju, ali za Trg republike. Mi nismo podneli zahtev za zauzeće javne površine na Trgu republike“, piše u saopštenju.

U toj organizaciji navode da u Novom Sadu, budućoj Evropskoj prestonici kulture i uz najavljena nastojanja gradonačelnika Miloša Vučevića da taj grad ponese u bližoj budućnosti i epitet Zelene prestonice Evrope, „zvuči neverovatno“ obrazloženje da je montiranje opreme za sportsku manifestaciju, koja se odigravala dan kasnije na istom mestu, događaj od značaja za Grad, a javno slušanje o Evropskim vrednostima Dunava, simultano i uživo prenošeno od strane evropske agencije, nevažno i skrajnuto.

Javno slušanje „Evropske vrednosti Dunava“ je organizovano uz podršku Evropske unije, kroz program „Snažno zeleno“ i projekat „Zeleni inkubator“ koji sprovodi Beogradska otvorena škola sa partnerima Mladim istaživačima Srbije i Inženjerima zaštite životne sredine i uz podršku američkog USAID-a, kroz program koji sprovodi CRTA #GradjaniImajuMoć.

Javno slušanje je bilo sastavni deo hibridnog internacionalnog događaja, Regionalne konferencije „Zeleni talas“, u organizacija TACSO, a pod pokroviteljstvom Evropske komisije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.