potraga za devojčicom borfoto M.M./ATAImages

Beogradski centar za ljudska prava pozvao je danas zaječarsko Više javno tužilaštvo da obavesti javnost o rezultatima sudskomedicinskog veštačenja tela D.D. (40) koji je preminuo 7. aprila u Policijskoj upravi Bor, inače brata osumnjičenog za nestanak i smrt dvogodišnje devojčice.

Taj centar je saopštio da je, prema pisanju nedeljnika Radar, zaključak veštaka sa Instituta za sudsku medicinu da je D.D. (40) preminuo nasilnom smrću, od posledica batinanja, zbog čega su veštaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti.

Prema pisanju lista, nalaz veštaka je prosleđen Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru na dalje postupanje, piše u saopštenju.

Beogradski centar za ljudska prava je naveo da očekuje od Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru „da u slučaju tačnosti navedenih informacija neodložno naloži hapšenje svih policijskih službenika koji su primenjivali silu prema D.D.“

„Imajući u vidu zvanično saopštenje MUP-a od 7. aprila, u kojem je bilo navedeno da je od strane lekara mrtvozornika konstatovana prirodna smrt D.D, smatramo da je neophodno neodložno ispitati odgovornost unutar MUP-a za dezinformisanje javnosti, ili/i odgovornost lekara Doma zdravlja u Boru koji je navodno konstatovao prirodnu smrt“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari