O izručenju Svetozara Marovića Crnoj Gori sutra razgovaraju srpski i crnogorski ministri pravde 1Svetozar Marović Foto: Beta/Nenad Petrović

Ministar pravde Crne Gore Marko Kovač sastaće se sutra u Beogradu sa ministarkom pravde Srbije Majom Popović, a jedna od tema biće i izručenje Svetozara Marovića crnogorskim organima, javio je danas portal RTCG.

Popović i Kovač će, između ostalog, razgovarati i o unapređenju bilateralne pravosudne saradnje Crne Gore i Srbije, posebno o aktuelnim pitanjima, propisima i sporazumima koji se tiču te oblasti.

Srbija za sada ne odgovara na više urgencija Crne Gore za izručenje Svetozara Marovića, kako bi u Crnoj Gori služio kaznu po presudi za organizovani kriminal i finansijske malverzacije, navodi RTCG.

Zahtev je upućen i prošle godine, nakon što se poslednji predsednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore i nekada drugi čovek Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića našao na listi sankcija Sjedinjenih Američkih Država zbog korupcije.

Američka ambasada u Podgorici pozvala je javno Marovića da se vrati u Crnu Goru i suoči sa krivičnim sankcijama.

Svetozar Marović više od šest godina boravi u Beogradu, iako crnogorske vlasti uporno traže njegovo izručenje, ističe RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari