O mišljenju Univerzitetskog ombudsmana Savet Šumarskog fakulteta razgovaraće na narednoj sednici 1Izvor: sfb.bg.ac.rs

Mišljenje Univerzitetskog ombudsmana Mladena Miloševića u vezi sa izborima za dekana Šumarskog fakulteta, biće tema naredne sednice Saveta Fakulteta, potvrdila je za Danas predsednica Saveta Šumarskog fakulteta Mirjana Ocokoljić.

– Savet Šumarskog fakulteta se uredno informiše o svim aktima koji pristižu na adresu Saveta ili na moju adresu kao aktuelne predsednice Saveta. S tim u vezi, tako će biti i sa drugim mišljenjem Univerzitetskog ombudsmana, sa kojim će se Savet upoznati na prvoj narednoj (februarskoj) sednici – kaže Ocokoljić.

Upitana da li će Savet uvažiti mišljenje ombudsmana ili je verifikacijom mandata profesoru Branku Stajiću za Šumarski fakultet tema izbora dekana završena, Ocokoljić je odgovorila da se ova pitanja odnose se na dopis koji Savet tek treba da razmatra.

– Na Univerzitetu u Beogradu – Šumarskom fakultetu nije praksa da predsednik Saveta daje mišljenje u ime Saveta, jer je predsednik samo član Saveta i nema pravo da se izjašnjava unapred u ime Saveta. Jedino što mogu da odgovorim po tim pitanjima jeste da ću Vam saopštiti stav Saveta nakon održavanja sednice – rekla je Mirjana Ocokoljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari