Predsjednički kandidat DPS-a Filip Vujanović govoreći na tribini u Pljevljima, kazao je da će na narednim izborima osvojiti više glasova u Pljevljima nego što su to na prethodnim imali tadašnji kandidati, Andrija Mandić, Srđan Milić i Nebojša Medojević.


On je na promociji u Pljevljima kazao da su na prethodnim predsjedničkim izborima njih trojica imali više glasova od njega, ali tvrdi da će na ovim, on osvojiti znatno više, a njegov protivkandidat Miodrag Lekić manje.

– Tvrdim da ćemo mi imati više, a Lekić manje nego što su imali oni. Lekić će imati manje jer su valjda popularniji Mandić i Medojević od Lekića u svojim partijama, rekao je Vujanović. Navodeći da je država u projekte u Pljevljima u proteklih pet godina uložila više od 21 milion evra, Vujanović je izrazio žaljenje i što su mnogi projekti u ovoj sredini ostali nerealizovani. „Uvjek sam smatrao da država treba da učini sve da se u Pljevljima živi bolje. Uvijek sam se radovao svim uspjesima Pljevalja i uvijek mi je bilo žao za sve propuštene šanse Pljevalja. Država je ulagala u Bukovicu, za povratak stanovništva i bolji život mještana, takođe je uložila značajna sredstva u Dom kulture najveći infrastrukturni objekat u kulturi“, naveo je Vujanović.

Vujanović je rekao da je drugi blok Termoelektrane u Pljevljima trebalo uraditi ranije, jer ga Pljevlja moraju imati zbog uslova života. „Bez tog bloka nema toplifikacije Pljevalja, a bez toplifikacije nema ekološki čistog prostora“, kazao je Vujanović. On je dodao da se država treba da okrene Pljevljima jer se ovdje mora živjeti zdravije i bolje i najavio da će svoj naredni mandat posvetiti boljem životu Pljevalja.

Milutin Simović, šef poslaničkog kluba DPS-a, kazao je da „Crna Gora neće onoga koji nije ispisivao stranice novije crnogorske istorije, već udobno smješten u rezidencijama, pisao istoriju druge države“. „Nećemo onoga koji se predstavlja kao nezavisni kandidat, a trči gubitničku trku za Mandića i Medojevića i njihovog zajedničkog selektora Koštunicu. Nećemo onoga koji trči za Predraga Bulatovića koji je promijenio dres i pridružio se vojvodinom timu“, rekao je Simović.

Nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić poručio je sa tribine u Pljevljima da je crnogorska vlast dosad sprovela samo dva projekta, i to projekat zavade u društvu i sopstvenog bogaćenja. On je poručio Pljevljacima da će sve učiniti da opravda njihovo povjerenje, kao i povjerenje svih građana Crne Gore, koji su ga podržali u borbi protiv aktuelnog režima. „Oni su razvili samo dva projekta. Prvi je da svađaju građane Crne Gore, a drugi da se obogate na račun narodnih podjela i svađa“, kazao je Lekić i istakao da crnogorska vlast sve čini da sačuva poziciju vlasti. On je obećao da će, kada preuzme položaj predsjednika, biti potpuno nezavisan i autonoman. Lekić je istakao da Filip Vujanović nije bio takav i neće ni biti, uz objašnjenje da „Vujanović nema ni programa ni ideje šta treba raditi, već samo njegove skečeve kojima pokušava da obmanjuje javnost“. On je kazao da mu protivkandidat šalje kojekakva pitanja, pitajući šta bi i kako bi on uradio.

– U ime Pljevljaka postaviću pitanja Filipu Vujanoviću: gdje je nestalo 6000 radnih mjesta u Pljevljima, šta je sa 570 radnih mjesta u Šupljoj stijeni, šta je sa 1100 radnih mjesta u KID „Vektra Jakić“ 1000 radnih mjesta u PTK i šta je sa mnogim privrednim kolektivima. Poručujem onima koji su sve izbore krali, kupovali lične karte, ucjenjivali na radnim mjestima, da to više ne čine i poručujem svima da je danas najveći patriotizam čišćenje Crne Gore od kriminala“, poručio je Lekić. Na promociji u Pljevljima podršku Lekiću dali su šef izbornog štaba za Pljevlja Milan Lekić, predsjednik opštinskog odbora Nove Novica Stanić, predsjednik opštinskog odbora Pokreta za promjene Predrag Stanković, lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević, poslanik Demokratskog fronta Vladislav Bojović i potpredsjednik SNP-a Radoman Gogić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari