Obećana zemlja Kina

Ostavite komentar


  1. Radivoje,svaka ti je na mjestu. Ali,vrata za taj put,jedina su otvorena.

  2. Kakva analiza!!!! Od protokola, preko čitanja diplomatskog jezika do budućnosti…Precizno, tačno i – ubitačno!!!!

  3. Kina i Srbija su učvrstili veze i poslovne saradnje kroz projekte, Železaru Smederevo , možda i RTB Bor, kulturu , obrazovanje, tradiciju,trgovinsku razmenu….!

  4. Saradnja Srbije i Kine nije bajka već realnost pa spominjanje patuljaka i džinova je neprimereno i umanjuje značaj saradnje dveju zemalja iako je mnogo bitna za ekonomsku sliku!

  5. Srbija treba da sarađuje sa Kinom, jako je važno da se ekonomski potpuno oporavimo, i da počnemo da se razvijamo.

  6. Kina, Rusija, EU …svi su uz Srbiju iako EU i Rusija nisu u dobrim odnosima. Srbija ima neutralnost i suverenitet.

  7. U Srbiji je poslednje dve godine izgrađeno više puteva nego za prethodnih šezdeset,i sve je to urađeno uz kinesku pomoć,drago nam je na uspešnoj saradnji, tako će ostati i u budućnosti.

  8. sta je hteo pisac da kaze sa ovim. i ova sa kinom mislim da je bilo znacajno. Pozz

  9. Па ви, уместо да се ругате сарадњи са Кином ,понудите боље решење!

  10. Vučić ih je sa akten-tašnom podsetio da oni još ne znaju – ko su Monti Pajton, i šta je "Ministarstvo smešnog hoda". A, značajno ih je ponizio, kad je rekao da je "jedino Srbija uspela da svoju putnu infrastrukturu razvije više u poslednje dve godine nego u prethodnih 60. godina". Stavio im je do znanja da su oni, ipak, mala maca u odnosu na dinamiku lidera Zapadnog Balkana , tj. Srbiju. I Šta su Kinezi mogli drugo da kažu, osim: da, dobro, jasno je, u redu, i sve ispraćeno sa odobravajućim klimanjem glava i osmesima.

  11. Sta je proklamovani cilj ove kineske inicijative "jedan pojas-jedan put"?Stvoriti jedan transnacionalni rezo od zajednickog interesa koji povezuje zemlje Azije,Afrike i Evrope.Povezati postojece zone slobodne trgovine (u zemljama "na putu svile" ) i uciniti ih komplementarnim.
    Izgradnjom puteva i zeleznice preko Rusije,Centralne Azije i Pakistana do Evrope(kopneni put,)i povezati Juznu i jugoiztocnu Aziju(vodeni put,)sa Afrikom i Juznom Amerikom.Ovu inicijativu Kine podrzalo je oko 100 zemalja,a 40 je potpisalo i memorandume sa Kinom.Sta je skriveni plan Kine i zasto na tom "samitu veka" nije bilo sefova drzava najrazvijenijih zemalja (sem Italije?)
    Amerikanci poslali jednog savetnika,Engleska ministra finansija,a Nemacka ministra ekonomije,Francuska ni to.Skriveni plan je,popuniti prazninu koju je ostavio Tramp odbijanjem da potise sa Evropom ugovor o slobodnoj trgovini(TPP) i izgraditi kinesku trgovacku imperiju duz "puta svile".
    Najrazvijenije zemlje (ukljucujuci Indiju,)misle da Kina,ubrizgavanjem 113 milijardi evra preko Kineske razvojne banke,Azijske investicione banke i fonda Silk Road u ekonomije zemalja kojima su neophodne investicije,ustvari hoce da prosiri i pojaca svoj geostrateski uticaj na te zemlje kako bi ih ucinila ekonomski,finansijski a potom i politicki zavisnim.

  12. Ma Kina je komunjarska drzava,receno radikalnim recnikom,nacionalisticko-srpske opozicije iz devedesetih…Ali Srbi svaku ruku prihvataju,pa se posle masno kaju…Ali se i omaste od propagande!!!

Ostavite komentar


Društvo

Rokvić (NPS): Novi pravilnik REM ne predviđa obavezu emitovanja kvalitetnog programa 10

Rokvić (NPS): Novi pravilnik REM ne predviđa obavezu emitovanja kvalitetnog programa

Potpredsednica Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodna poslanica Ivana Rokvić izjavila je danas da novi pravilnik Regulatornog tela za elektronske medije (REM) o uslovima i kriterijumima za izdavanje dozvole za pružanje medijskih usluga ne predviđa obavezno emitovanje kvalitetanog programa u koji spadaju dokumentarni, dečji, kulturno-umetnički i naučno-obrazovni sadržaji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.