Obeležen Dan Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a (FOTO) 1ilustracija Foto: MUP

Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije danas je obeležila 43 godine postojanja.

komandant SAJ-a Spasoje Vulević, na obeležavanju godišnjice, poručio je da će specijalna antiteroristička jedinica i dalje biti jedan od stubova bezbednosti Srbije.

„Naši pripadnici uvek će biti spremni da brzo reaguju i u potpunosti izvrše postavljene zadatke od strane državnog rukovodstva na čelu sa predsednikom Vučićem“, istakao je on, a prenosi pres služma MUP-a.

Vulević je u bazi SAJ-a u Batajnici istakao da je ta jedinica od osnivanja 1978. godine prošla kroz različita iskušenja i brojne rizične situacije, kroz koje su usavršavali taktiku, gradili jedinstvo i jačali snage.

„Naši pripadnici odabrani po strogim kriterijumima i vrhunski obučeni oduvek su bili ono najvrednije što SAJ ima. Samo predanim radom sve generacije pripadnika koje su proteklih decenija prošle kroz naše redove doprinele su da se ime SAJ-a sa uvažavanjem izgovara i van granica Srbije“, rekao je Vulević.

Komandant SAJ-a istakao je da će težište aktivnosti u narednom periodu biti usmereno na podmlađivanje personalnog sastava Jedinice, nastavak procesa edukacije i usavršavanje pripadnika, modernizaciju i tehničko opremanje novom opremom i sredstvima, kao i na rekonstrukciju i izgradnju objekata u bazi Jedinice u Batajnici.

Danas su uručena i priznanja pripadnicima koji su 10, odnosno 20 godina deo ove elitne jedinice, kao i pripadnicima koji su ostvarili zapažene sportske rezultate.

Polaganjem venaca na spomen-obeležje odata je počast nastradalim pripadnicima SAJ-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari