Obeležen Đurđic, slava Novog Sada: Gradonačelnik sekao slavski kolač 1Foto: Grad Novi Sad

Đurđic, slava Novog Sada, svečano je obeležena u prisustvu brojnih gostiju danas u Gradskoj kući. Domaćin, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić učestvovao je u ceremoniji sečenja slavskog kolača i blagosiljanja slavskog žita.

Ceremoniji je prisustvovao i Episkop novosadski i bački, somborski i segedinski Irinej, a verski obred je održao Episkop valjevski Isihije.

„Kao što svaki dom ima svog zaštitnika, tako i naš grad – naša velika porodica, ima svog zaštitnika Svetog Georgija. Gradska kuća je suviše mala da primi sve kojima je Novi Sad u srcu, različitih jezika i veroispovesti, ali iste namere – da rade najbolje za svoj grad. Neka nas ta ljubav i sloga i ubuduće ujedinjuju, jer samo takvi smo jači i spremniji za sve izazove. Na ovaj veliki praznik za nas Novosađane, želim da poručim da nam je Đurđic snažan duhovni temelj na kome nastavljamo dalje da gradimo i da razvijamo Novi Sad, da gradimo vrtiće i škole, nove bolnice, fabrike i crkve, da otvaramo nova radna mesta…“ rekao je Đurić, čestitavši slavu svim Novosađanima.

Obeležen Đurđic, slava Novog Sada: Gradonačelnik sekao slavski kolač 2
Foto: Grad Novi Sad

Kako je dodao, Novi Sad je bio i biće grad velikog srca, Srpska Atina i Evropska prestonica kulture.

Prethodno je, gradonačelnik Đurić, sa predsednicom Skupštine grada Novog Sada Jelenom Marinković Radomirović, prisustvovao svetoj arhijerejskoj liturgiji u Svetogeorgijevskom hramu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.