Obeležena 107. godišnjica iskrcavanja srpske vojske na ostva Krf i Vido 1Foto: minrzs.gov.rs

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je danas na obeležavanju 107. godišnjice iskrcavanja srpske vojske na ostva Krf i Vido da je 1916. godina bila godina koja je prkosila razumu, istoriji i Bogu.

„Cela jedna država, na čelu sa kraljem, Vladom, parlamentom, preživelom vojskom i delom naroda, preživela je albanske gudure i močvare i sjatila se ovde. Došla je u potrazi za parčetom zemlje da uhvati vazduh i vrati se u život“, rekao je Selaković na ostvu Vido, navodi se u saopštenju.

On je naveo da srpska vojska nije došla na ostrvo da tlači i porobljava, već da traži bratsku ljubav, utehu i mesto oporavka.

„Evo nas na mestu gde je udaren pečat srpsko-grčkog bratstva, zaliven kostima i krvlju desetina hiljada najboljih srpskih sinova, koji nisu uspeli da dočekaju trenutak vaskrsa, koji su ovde stali i zahvaljujući kojima smo ovo ostrvo tada prozvali ‘Ostrvo smrti'“, istakao je Selaković.

On je dodao da su Srbi danas došli da kažu svojim precima da Srbija stoji uspravno, da je vode hrabri i čestiti ljudi, kojima bi se ponosili, i da se bori da sačuva mir i da ne dozvoljava da preci padnu u zaborav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari