Nakon obilaska radova na Gimnastičkoj hali u Kostolcu državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Slaviša Zlatanović, posetio je terene za košarku i rukomet u Osnovnoj školi u selu Trnjane. Ovi tereni su koštali oko 2,5 miliona dinara od čega je nadležno ministarstvo izdvojilo 2,1 milion, a ostatak je obezbedio grad Požarevac. – Ja se nadam da ćemo već koliko narednih mesec dana dobiti golove, koševe i svu opremu koja je neophodna da se ovaj teren pusti u funkciju kao i ogradu tako da će deca iz ovog naselja dobiti savremene terene na korišćenje – rekao je Zlatanović.

On je zatim posetio Sportski centar u Požarevcu gde je u toku izgradnja terena na otvorenom, tribina i lokala u koje je ministarstvo uložilo oko 26 miliona dinara a grad Požarevac oko 13 miliona.

– Radovi na izgradnji ovog centra su počeli pre nekih dva meseca i mi očekujemo da do kraja narednog meseca oni budu privedeni kraju i dati na upotrebu gradjanima i mladima u Požarevcu. Ja se nadam i zaista verujem da će se to ostvariti pošto se uklapa u strategiju Ministarstva, koja je doneta pre dve godine, a obuhvata dva prioriteta – decu i mlade u sportu a drugo je infrastruktura. Ovim projektom mi zaokružujemo oba prioriteta i dobićemo jedan velepan objekat za sport i rekreaciju“.

Terene za male sportove sa veštačkom travom u Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar I“ svečano su otvorili državni sekretar Slaviša Zlatanović i gradonačelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević. Izgradnja ovih terena koštatala je oko 5,6 miliona dinara a finansirali su ga Ministarstvo omladine i sporta, Grad Požarevac i Vlada Norveške. Tom prilikom, gostima i učenicima obratio se direktor Škole, Goran Seger: – Za nas je ovaj dan posebno važan pošto smo pre godinu dana, proslavljajući jubilej 70. godišnjice rada, krenuli da našim učenicima ponudimo jedan ovakav atraktivan objekat.

Zahvaljujući se Kraljevini Norveškoj i Fudbalskom savezu Srbije, Zlatanović je na ovoj svečanosti istakao: – Požarevac spada medju 37 gradova u Srbiji koji je dobio jedan ovakav, takozvani mini pič teren. Ogromnu zahvalnost dugujemo i gradu Požarevcu bez čije pomoći i saradnje jedan ovakav objekat nebi bilo moguće realizovati.

Gradonačelnik Milosavljević je naveo: – Investicije u oblasti prosvete, kojih je bilo dosta i u prethodnom periodu, nastavićemo i ubuduće. Zahvaljujem Ministarstvu što je prepoznalo potrebe Požarevca pa ćemo već iduće godine imati još terena kao što je ovaj kako bi škole bile što bolje i savremenije opremljene, edukacija i obrazovanje što lakši a budućnost učenika što svetlija.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Skupštine Požarevca, Miomir Ilić sa saradnicima, direktori javnih preduzeća i brojni učenici ove škole i gradjani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari