Obilazak Starog grada uz vodiča svakog vikenda 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

Užički Stari grad, od subote 26. marta, biće otvoren za posetioce svakog vikenda od 10 do 16 časova.

Obilazak tvrđave biće moguć uz pratnju turističkog vodiča, angažovanog od strane Turističke organzacije Užice, a ulaznice se neće naplaćivati.

Svaki posetilac dobiće numerisanu kartu, što znači da će biti osiguran u onom delu koji je dozvoljen za obilazak. Grupe će se smenjivati na pola sata i za to vreme će kapija na ulazu biti zatvorena, rekla je Nada Jovičić, gradska većnica za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam.

Ona je pozvala turističke organizacije i agencije da najave svoje ture jer, kako je rekla, u dogovoru sa Turističkom organizacijom postoji mogućnost otavranja Starog grada i radnim danima.

Podsetimo, u prethodnom periodu u rekonstrukciju Starog grada Ministarstvo kulture uložilo je 8, 5 miliona dinara, ambasada SAD osam miliona dinara, Ministarstvo trgovine i turizma 22,5 miliona, a iz gradskog budžeta izdvojena su 24 miliona dinara.

U toku prošle godine, Ministarstvo turizma opredelilo je i 10 miliona dinara za geomehanička ispitivanja, neophodna za izradu projektne dokumentacije, za most koji će Stari grad spojiti sa magistralnim putem prema Zlatiboru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari