Objašnjenje i izvinjenje povodom teksta o Kseniji Vučić na društvenim mrežama 1Foto: Freepick

U subotu uveče nakon vesti o smrti novinarke Ksenije Vučić, na društvenim mrežama Tviter i Fejsbuk, uredništvo portala Danasa podsetilo je na tekst iz 2020. godine „Ksenija Vučić: Nesuđena prva dama Srbije“.

Reč je o članku koji je tada objavljen u okviru naše redovne rubrike „Ličnost dana“.

Tekst smo ponovo „šerovali“ na društvenim mrežama samo kao podsetnik na biografiju Ksenije Vučić, a ne iz loše namere.

Međutim, ubrzo nakon negativnih reakcija u komentarima na društvenim mrežama, shvatili smo da je ovaj potez shvaćen pogrešno, a pošto nam to nije bila namera, objavu smo uklonili sa Tvitera i Fejsbuka.

Naglašavamo da na rad naše redakcije nema uticaj bilo koja politička partija, niti je ovo urađeno u političke svrhe, kako navode pojedini akteri iz javnog života, već je u pitanju bila samo nesmotrenost i greška dežurnih urednika koja je odmah ispravljena.

Činjenica je da u pomenutom tekstu koji je izazvao pažnju javnosti nisu obrisani pojedini delovi koji svakako nisu bili prigodni za objavljivanje u tom trenutku, zbog čega je redakciji Danasa žao, pogotovo nam je žao što su mnogi ovo shvatili i ocenili kao zlonameran potez. Takođe, zgroženi smo što ovu situaciju pojedinci koriste za politički obračun sa medijima.

Izvinjavamo se svima koji su ponovno deljenje ovog teksta iz 2020. godine na društvenim mrežama shvatili kao nepoštovanje preminulih.

Redakcija Danasa izjavljuje saučešće porodici Ksenije Vučić i izvinjavamo se ako smo povredili njihova osećanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.