Objavljen konkurs za direktora “Vodovoda i kanalizacije”, ali ne i za nove direktore u ostalim javnim preduzećima 1Foto: N. Kočović

Skupština Novog Pazara raspisala je konkurs za izbor direktora Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, ali ne i ostalih javnih preduzeća kojim rukovode vršioci dužnosti direktora.

Konkurs je objavljen u Službenom glasniku i zvaničnom sajtu lokalne samouprave, a njime je propisano da pravo prijave imaju fakultetski obrazovani kandidati sa najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima koji zahtevaju visoko obrazovanje i tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima “Vodovoa i kanalizacije”.

Pored osnovnih uslova koji su propisani prilikom zapošljavanja u javnom sektoru, kandidati moraju imati radno iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova, znanje korporativnog upravljanja, ali i da nisu članovi organa političke stranke.

Na čelu “Vodovoda i kanalizacije”, kao vršilac funkcije direktora, od septembra 2020. godine je Gradimir Nedeljković, iako maksimalno trajanje mandata v.d. direktora, kako je propisano Zakonom o javnim preduzećima ne sme biti duže od godinu dana.

Novi Pazar je osnivač šest javnih preduzeća, a direktor samo jednog, Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Mujo Šaćirović je izabran na konkursu, dok ostalim rukovode vršioci dužnosti i to, uglavnom, duže od godinu dana.

I pored stalnih kritika opozicije da se time krši Zakon o javnim preduzćeima i poziva Skupštini Novog Pazara da raspiše konkurse i na njima izabere direktore, to se, kao i što je praksa na republičkom nivou, ne dešava.

Konkurs za izbor direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” raspisan je u petak, 20. januara, a rok za prijavu je 30 dana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari