PISA 2022: Šta Vladi budi nadu, a šta zapravo treba da nas brine?

Ostavite komentar


  1. Ključna je poslednji deo:
    „Rezultati poslednjeg ciklusa 2018. su pokazali i da je svaki treći učenik u Srbiji funkcionalno nepismen, odnosno ne ume ono što je naučio u školi da primeni u svakodnevnom životu.“

    Kid nas se u školi ne uči ništa što je primenljivo u svakodnevnom životu, nego suvoparne teorije i budalaštine koje su potrebne samo jako malom broju ljudi koji će te predmete studirati. Zato su 90% srednjoškolaca funkcionalno neobrazovani, prosto ne razumeju šta treba da nauče.

  2. Problem je i u tome sto Srbija uvek nesto MUTI! Pa se tako i za ovo testiranje izdvajaju ucenici za koje se ocekuju dobri rezultati. Zato sto NIKO u Ministrastvu ne shvata da ovo NISU testovi znanja, oni namestaju „slucajan izbor“ tako, da odu najbolji! Po NJIHOVOM misljenju. Mozda bi rezultati bili bolji kada bi se tamo umesto bubalica, nasli snalazljivi?

  3. Zato sto su umesto knjige gledali zadrugu i misle da se bez znanja i rada moze ziveti! Strasno !!!

  4. Ocigledno je da je potrebna promena gradiva, revizija, pa cak I smanjivanje kolicine gradiva, ukidanje nekih predmeta na nekim smerovima..to ce gradivo uciniti zanimljivijim..zatim profesori bi trebalo da dobijaju vece plate..to bi uticalo na njihov entuzijazam. Sa isfiltriranim gradivom, zadovoljnijim nastavnicima naslo bi se prostora da nastavnici bolje I jasnije sve objasne, da opet zainteresuju djake.
    Deca nam se gube medju prenatrpana gradivom…a vreme prolazi

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.