Oblačno i hladnije, kiša i sneg od nedelje u Srbiji 1Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS)

U Srbiji će sutra, u nedelju, vreme biti pretežno oblačno, osetno hladnije, sa umerenim, na planinama i istoku povremeno jakim severnim, severozapadnim vetrom, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Na zapadu, jugozapadu, jugu i istoku Srbije povremeno će padati kiša, u brdsko-planinskim predelima sneg. U ostalim krajevima vreme će biti uglavnom suvo.

Jutarnja temperatura biće od nule do pet stepeni, u Negotinskoj krajini oko devet, a najviša dnevna od šest do 14 stpeni.

I u Beogradu će vreme biti pretežno oblačno, osetno hladnije. Ujutro je moguća slaba, kratkotrajna kiša. Vetar će biti umeren, severni, severozapadni. Jutarnja temperatura od tri do pet, najviša dnevna oko sedam stepeni.

U prvoj polovini naredne sedmice vreme u Srbiji će biti pretežno oblačno i osetno hladnije, sa snegom i u većini krajeva uz stvaranje snežnog pokrivača debljine pet do 10 santimetara, a na planinama i u nižim predelima jugozapadne i južne Srbije od 15 do 20 santimetara, naročito na istoku gde se očekuje lokalno i više snega.

Duvaće umeren, povremeno i jak severozapadni, zapadni vetar, u utorak sa uslovima za snežne nanose.

Od srede u košavskom području jugoistočni vetar će se pojačati.

U četvrtak vreme će biti malo toplije, na severu i zapadu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom, na planinama sa snegom.

Od petka se očekuje suvo vreme u Srbiji uz dalji porast dnevne temperature.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 22. mart:

Hronično obolelim i osetlјivim osobama se savetuje opreznost, a naročito astmatičarima, reumatičarima i cerebrovaskularnim bolesnicima. Moguće reakcije meteoropata su pospanost, nervoza i bolovi u kostima i zglobovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari