Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) saopštila je da je u Timočkoj krajini identifikovano 70 lokacija za izgradnju malih hidroelektrana i pozvala investitore da započnu ulaganja u toj oblasti.

Na predstavljanju mogućnosti za investiranje u Timočku krajinu, predstavnici RARIS-a su naveli i da je u tom kraju istočne Srbije u toku šest preliminarnih istraživanja vezanih za izgradnju vetroparkova.

Timočka krajina pored mogućnosti za investiranje u obnovljive izvore energije ima dobre uslove za ulaganje u rudarstvo, tekstilnu industriju, poljoprivredu, turizam i gasifikaciju, naveli su predstavnici RARIS-a. Državni sekretar za regionalni razvoj i promociju preduzetništva u Ministarstvu ekonomije Srbije Dragijana Radonjić Petrović rekla je da je inicijativa za razvoj istočne Srbije korisna za sveukupnu koordinaciju politike regionalnog razvoja u istočnoj Srbiji. Asistent direktora Agencije za strane ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) Vladimir Tomić rekao je da investicioni sporazum sa slovenačkim Gorenjem, koji će omogućiti zapošljavanje 300 ljudi u Zaječaru predstavlja uspeh, ali da je ovde potrebno mnogo više stranih investicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari