Obradović: Jučerašnji Odbor za kulturu pokazao pravo lice vlasti 1Printskrin parlament.rs

Predsednik pokreta „Dveri“ Boško Obradović ocenio je danas da je sednica Odbora Skupštine Srbije za kulturu „pokazala pravo lice aktuelne vlasti“.

 

On je rekao da se na jučerašnjoj sednici odbora posebno istakao ministar informisanja Mihailo Jovanović koji je na pitanje da li mu je poznato da je novinaru Dejanu Petru Zlatanoviću određen pritvor od 30 dana, rekao da Obradović „želi rušenje ustavnog poretka i haos u državi“.

Ministar informisanja nije odgovorio ni na pitanje kada će „podići svoj glas protiv govora mržnje i uvreda od strane predstavnika vlasti prema opoziciji“ i kada će se založiti za slobodu medija jer od posebne sednice o KiM u Narodnoj skupštini niko od lidera opozicije nije gostovao ni u jednoj TV emisiji na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, naveo je Obradović.

„Na kraju ove maratonske sednice imali smo priliku da uživo vidimo igrokaz između predsednika Upravnog odbora i direktora RTS. Svi prisutni su mogli da se uvere da je njihov sukob farsa i da naslovne strane režimskih medija o kriminalu i korupciji na RTS služe samo kao ucena Dragana Bujoševića da se ništa ne menja u uređivačkoj politici informativne redakcije RTS“, istakao je Obradović, koji je i poslanik „Dveri“.

On je ocenio da poslanici iz redova vladajuće većine nisu rekli ni reč protiv Bujoševića koji nikada ne bi ni postao direktor RTS bez podrške aktuelne vlasti, a to se odnosi i na predsednika UO RTS Branislava Klanščeka koji je kroz rad UO javnog medijskog servisa, suprotno nastupima u javnosti, podržao finansijske izveštaje o radu i planove poslovanja RTS-a.

„Završni dokaz potpune sprege između vlasti i Bujoševića jeste usvajanje kriminalnog izveštaja o poslovanju RTS-a za 2021. godinu, uprkos uočenim koruptivnim radnjama da se drugim produkcijama papreno plaća od narodnih para za ono što RTS može da radi u sopstvenoj produkciji za mnogo manje novca“, zaključio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari