Predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić izjavio je juče da bi, ukoliko Ustavni sud ne reši problem advokata, to „definitivno bio slom pravnog poretka u Srbiji“. „Ne verujem da će do doga da dođe.

Verujem u sudije Ustavnog suda jer su to ljudi koji politički i pravno odlično razmišljaju i da će, shodno tome, vrlo brzo zakazati raspravu i doneti zakonite odluke koje čuvaju ustavni poredak i zakonitost u državi, i time rešiti probleme zbog kojih smo im se i obratili“, rekao je Šoškić, koji je juče prisustvovao protestu advokata Šumadije i Pomoravlja.

Komentarišući izjavu ministra pravde Nikole Selakovića da advokati „očekuju ultimativne pregovore“, Šoškić je kazao da to nije tačno, već da ministar neće da razgovara sa advokatima, odnosno hoće, ako prekinu obustavu rada.

-To je za nas naivan poziv, jer ako bismo prekinuli obustavu rada, usledili bi pregovori koji bi se otegli, i mi bismo bili prevareni. Advokati su, međutim, moćni u znanju i vešti u primeni prava i takav predlog ne mogu da prihvate, rekao je predsednik Advokatske komore Beograda i konstatovao da u ovom trenutku dogovor nije na pomolu, te da advokati, ako se nešto preko noći ne promeni u stavu Ministarstva pravde i privoli ih na pregovore, očekuju da se nađe rešenje, ali ne kompromisno, nego bezuslovno, upravo onako kako to oni traže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari