Ocenjivanjem podsticati učenje

Milan Stančić, docent na Odeljenju za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Sve mogu da potpišem što je rekao mladi kolega. Ministarstvo nas sludjuje neprstano sa dopisima, a brige za to šta deca uče i mogu li uopšte da uče najmanje ima. Ali sve to što kolega kaže da bi sada moglo da se radi se nikad nije ni radilo u našim školama, pa sa skepsom gledam na budućnost ocenjivanja u ovim uslovima i na ovaj način. Eto šta je razlika u godinama…. Daj bože da grešim.

  2. Konačno da neko javno kaže da je ova priča o ocenjivanju u ovim vanrednim okolnostima čista lakrdija! Ima zaista bitnijih stvari, a to kažem kao prosvetni radnik i roditelj!

  3. Konačno da neko javno kaže da je ocenjivanje u ovim vanrednim uslovima obična lakrdija! Ima mnogo važnijih stvari od toga sada, kažem to kao prosvetni radnik i roditelj.

  4. Slušala sam kod profesora predmet koji se baš bavi ocenjivanjem i ovaj članak me je podsetio svemu što smo tada učili i kako smo iskustveno prošli i kroz zajedničko odlučivanje o ocenjivanju i kroz samoocenjivanje, pa čak i kroz kolokvijum koji se radi u paru 🙂 a sad kao pedagoga u školi me je podsetio na to da svrha ocenjivanja nije u objektivnom merenju znanja i da je priča o tome sada naročito besmislena… 

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.