Od danas na ulicama severne Kosovske Mitrovice novi srpski policajci u uniformama Kosovske policije 1Foto: RTK /arhiva

Policijska stanica u severnom delu Kosovske Mitrovice dobila je danas 74 nova policajca, koji su svi iz nealbanskih zajednica, a Srba je 45, više od polovine, 16 je Bošnjaka, tri Turčina i osam pripadnika iz romske, aškalijske i egipćanske zajednice.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani je za portal Kossev.info potvrdio da su novi srpski policajci u Kosovskoj policijskoj službi iz različitih krajeva Kosova, a da ih je najviše iz opština sa severa, iz Mitrovice, Leposavića i Zubinog Potoka.

Eljšani je potvrdio da novi policajci od danas započinju da rade u stanici i na terenu, ali da njihova obuka teče i dalje.

„Sada se kroz praktičan rad dodatno obučavaju za rad u patrolama i na drugim potrebnim zadacima. Oni će se i naredna dva, tri meseca obučavati“, kazao je Eljšani.

Ovi policajci su deo grupe od 418 svršenih kadeta Kosovske policije, a u toku je i novi konkurs za prijem novih policajaca.

Početkom novembra 2022. godine, Srbi u Kosovskoj policiji su skinuli uniforme na poziv iz Beograda, povodom sukoba sa vlastima u Prištini zbog uvođenja kosovskih registrarskih tablica i za opštine na severu Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari