Od Dositeja do Ružića i nazad: Narodna stranka Kragujevca podržala protest prosvetnih radnika 1Foto: Z. S. M.

Gradski odbor Narodne stranke Kragujevac podržava današnji protest prosvetnih radnika.

Kao nigde u 21. veku, u vremenu demokratije i proklamovanih sloboda, prosvetni radnici u našoj zemlji su prinuđeni na protest, kako bi skrenuli pažnju na svoj ponižavajući položaj u našem društvu, stoji u saopštenju GrO NS Kragujevac.

Po njihovim rečima, ono što se desilo u srednjoj školi u Trsteniku je samo vrh ledenog brega, nešto što je zatalasalo javnost i nateralo sve nas da stavimo prst na čelo i zamislimo se, ali je istina je da se takvi i slični incidenti i slučajevi nasilja dešavaju, skoro svakodnevno, i u kragujevačkim školama.

Uzroka za ovakve probleme je mnogo, a ono što je potrebno i neophodno u ovom trenutku je sistemsko rešenje na nivou države, međutim, šta očekivati od ove i ovakve vlasti, kod koje je ministarstvo, koje je u svakoj modernoj državi sveta strateški najvažnije, kod nas postalo moneta za potkusurivanje i šansa za uhlebljenje stranačkih kadrova koji su morali negde da se „smeste”, ističu kragujevački „narodnjaci” u svom obraćanju javnosti i medjima.

Škola je ogledalo jednog društva, a nama je to ogledalo, po ko zna koji put, otkrilo poražavajuću istinu, da je car go, smatraju u Narodnoj stranci Kragujevac.

U društvu i tendeciozno stvaranoj atmosferi „velikog vođe”, društvu rijaliti programa, bez pravog sistema vrednosti i pogrešnih uzora, u fabrikovanoj atmosferi ružičastih i sličnih televizija, sasvim je logično i očekivano da nam se ovako nešto dešava, tvrde oni.

U tom i takvom društvu demokratija je shvaćena kao sloboda da svaki pojedinac može da govori i čini onako kako mu se prohte i da za to ne trpi nikakve posledice, ali, gospodo draga, to nije demokratija, to je anarhija, a sliku anarhije smo upravo mogli da vidimo na snimku iz Trstenika.

Zbog toga, poštovani učitelji i nastavnici, želimo jak vetar u vaša jedra, a danas u 12 časova budite ono što jeste, jer je to ništa drugo, do još jedan školski čas, šansa da se nauči, usvoji nešto novo i ukaže na greške, podržavaju protest prosvetnih radnika u GrO NS Kragujevac sa zaključkom „ko bude slušao, naučiće”.

Više vesti iz ovog grada čittajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari