Od korona virusa obolele još 24 osobe, jedna preminula 1Foto: Beta/Milan Timotić

U poslednja 24 sata u Srbiji su registrovana 24 novoobolela od korona virusa, a jedna osoba je preminula. Ukupno u našoj zemlji do sada je registrovano 11.454 pozitivnih na virus, a preminulo je 245 osoba.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva zdravlja Covid19.rs, u poslednja 24 sata testirane su 4.372 osobe od kojih je 24 pozitivno, a od početka epidemije u Srbiji je ukupno testirano 252.132 ljudi.

Hospitalizovano je 475 pacijenata, a na respiratoru se trenutno nalazi njih desetoro.

Broj izlečenih pacijenata do sada iznosi 6.766, dok je stopa smrtnosti 2,13 odsto.

Daleko smo od toga da možemo da budemo potpuno mirni, ali smo bar par meseci daleko od novog uzleta virusa i možemo bar malo da se opustimo, rekao je za Danas dr Predrag Kon, član Kriznog štaba.

Privremena bolnica na Novosadskom sajmu u kojoj su bili smešteni pacijenti oboleli od virusa kovid 19 sa blažom kliničkom slikom biće danas zatvorena, saopštio je Biro Pokrajinske vlade za informisanje.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić izjavio je da u Boru više nema pozitivnih na korona virus i da su svi pacijenti izlečeni.

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore Senad Begić saopštio je da su se stekli uslovi da se „odjavi“ epidemija kovid-19, ali i ukazao da i dalje ostaje prisutan rizik od oboljevanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari