Od Nove godine za rođenje drugog i trećeg deteta po 100.000 dinara 1Foto: Pixabay/Fancycrave1

Na osnovu Zakona o finansijskoj pomoći porodicama sa decom, koji bi danas trebalo da bude usvojen, od Nove godine će se za rodenje drugog i trećeg deteta dobijati jednokratna pomoć države od 100.000 dinara.

Na sednici skupštiniskog Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uklјučenost i smanjenje siromaštva ministar zadužen za demografiju Radomir Dmitrović prihvatio je amandman šefa poslaničke grupe „Aleksandar Vučić- Za našu decu“ Aleksandra Martinovića koji je predložio dodatnu pomoć za porodice sa decom.

Dmitrović je rekao da je amandman nastao u koleraciji svih koji su radili na pripremi zakona i mera za pomoć porodicama.

„Na inicijativu predsednika Srbije Aleksandrom Vučića ponovo smo seli i prošli kroz budžet i finansije i očekivanja i došli do zaključka da ovo može u finansijskom smislu da izdrži tako da sam apsolutno za ovaj amandman“, rekao je ministar.

Poslanici danas razmatraju izveštaje nezavisnih tela, a posle podne razmatraće amandmane na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom kojim je predviđeno da se za prvorođeno dete dobije od države pomoć od 300.000 dinara.

Glasanje o svim tačkama dnevnog reda najavljeno je za 17.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.