U poslednje dve nedelje 84 novoobolelih od malih boginja

Ostavite komentar


  1. Prema izvestaju Instituta Batut najeveci broj obolelih od malih boginja su Najveci broj obolelih od malih boginja su lica ispod pet i iznad 30 godine. Za decu od 2 do 14 godia obavezna je vakcinacija. Koje mere zastite se predvidjaju za lica iznad predvidjaju za lica iznad 30 godina?

  2. Ovo nece biti bitna vest sve dok Predsednik ne oboli od malih boginja.

  3. Od 5402 smrtini ishod je kod 15 lica, za koje se zna da su bili hronični bolesnici nekih drugih bolesti, je sve u svemu 0.2777%.
    Ako po istom kriterijumu tretiramo ostale epidemije, grip, Varičele… stanje je isto, kod varičela i gore.
    To nije ništa neobično za države gde vakcinacija MMR-om nije obavezna, kao u Nemačkoj, to je regularna pojava i niko ne proglašava epidemiju.
    Država mora da preuzme odgovornost za vakcinem ako ih uvozi ili proizvodi, i u slučaju komplikacija država mora snositi troškove lečenja.
    Srbija mora imati evidenciju komplikacija izazvanih vakcinama kako i sve Evropske zemlje.
    Dosta života u mraku i lažima.
    Vakcinisanje da, informisanje pre svega!
    Koliko različitih MMR vakcina se daje u DZ po Srbiji?
    Kako to da vakcinisani oboljevaju?

    1. Prilikom vakcinacije pedijatar nas je informisao o neželjenim dejstvima poput otoka na mestu uboda, temperature… Kada smo pitali za neke druge slučajeve i trajne posledice, pediajtar je odgovorio:“Nije to baš kao što se piše u medijima!“.
      Bili smo iznenađeni ja i supruga, pa smo pitali u kojim medijima piše šta, ali je prećutao…kao nije važno.
      Da li postoji negde objavljeno detaljno ko je umro od Morbila, i zbog kojih posledica, kao i posledice nekih vakcina koje ostaju trajne, mi nismo ništa našli. O čemu pedijatri pričaju i dalje mi nije jasno. Da li se to krije namerno, ili su u pitanju dezinformacije? U Japanu je MMR zvanično zabranjen, posle sprovedene detaljne studije, ali ovde niko ništa o tome ne sme pisati.

  4. Pad odziva na obaveznu vakcinaciju svakako je alarmantan, i ne sme se ignorisati, da li je rešenje zabrana nevakcinisanoj deci da idu u vrtić i u školu?
    Sa druge strane još više me užasava da u TV emisijama slušamo o posledicama i komplikacijama usled vakcinacija, takve informacije moramo dobiti od pedijatra, kao u svim uređenim državama, moramo biti upoznati sa mogućim komplikacijama… okretanje glave državnih institucija najniži je mogući udarac za dete, državu i porodicu.
    U većini komplikacija, deca su bila potpuno zdrava, a neka su postali invalidi do kraja života, i to ne sme da se krije.
    Procenat jeste mali, ali ne sme se ignorisati.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.