Od početka sezone lovci na području opštine Vladičin Han ustrelili 98 divljih svinja 1Foto: Shutterstock/Martin Prochazkacz

Lovci na području opštine Vladičin Han odstrelili su 98 diviljih svinja, a kako sezona traje do kraja februara naredne godine taj broj bio mogao da bude i znatno uvećan, navode iz loviša Jelen u ovoj opštini.

-Ukoliko se pojavi bolest „Afrička kuga“ lov na ovu divljač se obustavlja na dva meseca. Na području našeg lovišta za sada nismo registrovali ovu bolest pa se lov odvija nesmetano svakog vikenda kada u proseku izdamo pedesetak dozvola – naveo je  lokalni portal Vesnik 017, Dalibor Mitić iz lovišta Jelen koje gazduje ovim područjem.

On je naveo da je u ovoj opštini registrovano 530 lovaca, koji poseduju uredne dozvole. Lovište Jelen prostore sa na 29.000 hektara na teritoriji opštine Vladičin Han.

Zbog pojave „Afričke kuge“ lov na divlje svinje trenutno je obustavljen na teritoriji lovišta u opštinama Surdulica i Trgovište, pa največi broj lovaca sada dolazi vikendom u lov u hansku opštinu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari