Od ponedeljka građani Paraćina neće moći svakodnevno da se testiraju na korona virus PCR metodom 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Paraćinska kovid ambulanta od 23. maja vršiće testiranje na korona virus PCR metodom ponedeljkom, sredom i petkom od 9 sati, a ne svakodnevno, kao što je to ranije bio slučaj, najavljuju nadležni.

Ovakav raspored važi za pacijente koji se javljaju zbog sumnje da su inficirani korona virusom, a njih je u poslednje vreme sve manje.

„Broj prvih pregleda značajno je smanjen, a broj pozitivnih u jednom danu najčešće je jednocifren. Poslednjih mesec dana situacija u vezi sa korona virusom je dosta dobro kontrolisana i stabilna“, rekli su iz paraćinskog Doma zdravlja.

Zbog ovakve situacije, odlučeno je da se velike laboratorije koje obavljaju testiranja malo rasterete, pa je uveden novi raspored.

Ipak, kako je saopšteno, za pacijente koji imaju uput za hospitalizaciju, odnosno neku ambulantnu intervenciju koja zahteva negativan rezultat PCR testiranja, ta analiza će se obavljati svakodnevno od 10 sati.

Testiranje građana na korona virus brzim antigenskim testovima i dalje će se obavljati svakodnevno, od 9 do 17 sati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari