Od prvog juna "Sokolom" za 400 dinara u jednom smeru na relaciji Beograd - Novi Sad 1foto Ana Rončević Danas

Kako je ranije najavljeno, period promotivnih cena voznih karata za brzi voz ,,Soko“ od Beograda do Novog Sada biće produžen, a cena vožnje u jednom smeru za ovu relaciju od 1. juna iznosiće 400,00 RSD, javlja Srbija Voz.

,,Soko“ saobraća kao Intercity voz, koji za 36 minuta prelazi udaljenost i staje samo na jednoj stanici, i kao Regio Express voz, koji navedenu udaljenost prelazi za oko 48 minuta i staje na sedam stanica.

Kako se navodi u saopštenju, povratna karta za najsavremeniji voz u regionu iznosiće 800,00 RSD.

„Imajući u vidu da Regio vozovi predstavljaju okosnicu saobraćaja i izbor najvećeg broja naših građana zbog rasporeda stanica i vremena putovanja na relaciji Beograd – Novi Sad, cena karte 2. razreda u jednom smeru od 1. juna iznosiće 393,00 RSD, a povratna karta za ovaj tarifni rang voza od sledećeg meseca biće svega 628,00 RSD. Kako je otvaranjem brze pruge oblast između Beograda i Novog Sada postala jedinstveno tržište rada čiji dalji razvoj zahteva i veću mobilnost radne snage, ,,Srbija voz“ je obezbedio i posebne uslove za prevoz zaposlenih – cena mesečne pretplatne karte za Regio voz iznosiće 6.874,00 dinara, što je za čak 48 odsto niže za radnike koji koriste voz kao prevozno sredstvo u odnosu na ukupnu cenu pojedinačnih karata na mesečnom nivou koje su bile dostupne tokom promotivnog perioda“, ukazuje Srbija Voz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.