Kako nam je rečeno u Višem tužilaštvu u Požarevcu, protiv sportskog direktora Fudbalskog kluba Mladi radnik, Miodraga Rajkovića iz Požarevca,pokrenuta je istraga zbog zloupotrebe službenog položaja. On je osumnjičen za zloupotrbu novčanih sredstava u iznosu od 3.529.450 dinara, tako što je prisvojio 1.320.000 dinara namenjenih za plate i nagrade treneru.

Rajković se tereti da je potpisao otpremnicu restoranu „Inn“ u Požarevcu, na ime lažnih usluga fudbalerima u iznosu od 1.154.000 dinara, kao i da je prekoračio službena ovlašćenja i bez odluke Upravnog odbora kluba pozajmio od preduzeća „Inon Invest“ 1.055.000 dinara. Istraga protiv Miodrag Rajković se vodi i za prevaru jer je popravljao svoje vozilo u preduzeću „Opel Mirkos“ na račun Fudbalskog kluba Mladi radnik. Okrivljeni sportski direktor FK „Mladi radnik“, Miodrag Rajković kaže da ne želi da komentariše istragu dok traje. On je siguran u svoju nevinost i poručuje:

– Mnogi dušebrižnici iz Požarevca mislili su da sam uhapšen. Naravno, to je bila njihova želja ali moram da ih razočaram, jer svo ovo vreme sam na slobodi. Išao sam u policiju na informativani razgovor, gde sam u prisustvu svog advokata dao izjavu. Posle toga otišao sam kući.

Rajković je obećao da će uskora našem listu dati eksluzivni intervju u vezi o dešavanju u Mladom radniku, gde će se videti da je on klubu mnogo, mnogo više dao novca od one sume za koje ga terete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari