U okviru programa obilaska vojnih centara i sagledavanja njihovog rada, Igor Jovičić državni sekretar Ministarstva odbrane Republike Srbije u društvu Matoša Sokolovića načelnika Regionalnog centra Kragujevac, Gorana S. Petrovića načelnika Braničevskog upravnog okruga i Zorana Pajkića predsednika opštine Golubac, posetio je Veliko Gradište.

Dobrodošlucu je delegaciji poželeo Dragan Milić predsednik Opštine koji je tom prilikom upoznao goste sa planovima razvoja ovog kraja osvrnuvši se i na segment vojske. – Uvek smo odlično sarađivali sa Vojskom što je naročito došlo do izražaja u periodu velikih poplava. Uz pomoć Vojske, uspeli smo da sačuvamo grad od izlivanja Dunava. Vojnici su bili uz građane sve vreme. Načelno, prilika je i da pokušamo da pronađemo rešenje za neke probleme, konkretno za nekadašnju kasarnu i zapušteno zemljište na ulazu u grad. Zahtev da se ta pitanja reše poslat je u Republičkoj direkciji – podsetio je Milić.

Za načelnika Braničevskog upravnog okruga Gorana S. Petrovića jedno od značajnih pitanja je realizacija zadatka koji se tiču lokalnih samouprava. On je istakao odličnu saradnju sa Centrom Ministarstva odbrane u Kragujevcu izrazivši nadu da će preuzete obaveze biti kompletno realizovane do kraja godine.

– Krenuli smo put Braničevskog okruga sa idejom da vidimo kako funkcioniše primena novih dokumenata usvojenih od strane Republike Srbije. Kao dražava imamo sva akta iz oblasti odbrane i bezbednosti i možemo da funkcionišemo u oblastima koje su decenijama bile zapuštene. Stvaramo uslove gde bi država mogla transparentno da nastupi. Imamo dobru saradnju sa opštinama i ove susrete doživljavamo kao priliku da se približimo i sa svoje strane pružimo svu neophodnu pomoć. Usvajanjem novog zakona imamo novu paradigmu organizacije aktivne i pasivne rezerve što može da bude nepoznanica i nije ništa invanzivno na svakodnevni život, ali je potrebno izvršiti određene obaveze po pitanju planova, evidencije i organizacije – rekao je Igor Jovičić.

Posle Velikog Gradišta, delegacija je posetila opštinu Golubac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari