Odloženo iseljenje porodice Bucalo: Ne postoje uslovi za izvršenje presude 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Iseljenje porodice Bucalo iz stana M2 u ulici Zagrađe 2 danas je odloženo jer ne postoje uslovi za izvršenje presude po kojoj je ta porodica danas u izvršnom postupku trebalo da bude iseljena, javlja reporter FoNeta.

Prinudno iseljenje zakazano je za danas u 13 časova, ali nakon pregovora koji su trajali više od jednog sata, sudski izvršitelj je u pratnji advokata i poverioca Nine Dimitrijević napustio zgradu.

Kako FoNet nezvanično saznaje od predstavnika organizacije Krov nad glavom, bilo je reči i o potencijalnoj nagodbi kojom bi se rešio ovaj spor.

Stanari zgrade iz Ulice Zagrađe 2 okupili su se danas u podne ispred zgrade kako bi sprečili prinudno iseljenje porodice Bucalo.

Vlasnica stana M2 u potkrovlju Ružica Bucalo rekla je FoNetu da je stan „regularno kupljen i uknjižen 2010. godine“, ali su se još 2014. godine javili problemi kada se pojavio drugi poverilac, koji je potraživao stan.

Izvršitelji su došli na njihova vrata u nameri da ih isele u korist poverioca Nine Dimitrijević, koja ima dokument o vlasništvu nad stanom od 40 kvadrata plus 15 kvadrata tavanskog prostora, dok stan porodice Bucalo ima 34,01 kvadrat.

Porodica je pokrenula postupak i 2016. godine dobila pravosnažnu presudu da je stan u njihovom vlasništvu.

Ista Nina Dimitrijević posetila je stan M2 još 2011. godine kao interesent za kupovinu.

„Želeli smo tada da prodamo stan i kupimo veći, jer smo želeli porodicu“, rekla je Ružica Bucalo i dodala da su od prodaje ipak odustali.

Nina Dimitrijević se godinama kasnije nalazi se u ulozi drugog poverioca.

Zanimljivo je da se istovremeno u predmetu osoba po imenu Mirjana Dimitrijević pojavljuje kao sudski izvršitelj, ukazala je u razgovoru za FoNet Ružica Bucalo.

Porodica Bucalo je početkom jula dobila rešenje o prinudnom iseljenju, sa današnjim datumom.

Zbog toga su se komšije, stanari zgrade, okupili da fizički onemoguće ulazak izvršitelja.

Još tri porodice imaju problem sa izvršiteljima, koji već godinama pokušavaju da ih bespravno isele.

Osam porodica koje tvrde da su oštećene time što su im oduzeti stanovi i dati drugima, koji trenutno žive u njima, došli su pred zgradu sa izvršiteljem i advokatom, bez pratnje policije.

Oni su rekli medijima da su jednako oštećeni kao i porodice koje trenutno žive u zgradi, a kojima preti iseljenje.

Nina Dimitrijević je novinarima rekla da je stan M2 kupila još 2004. godine,a da je iz njega izbačena 2008. godine.

Dimitrijević tvrdi da je, nakon višegodišnje sudske borbe, dobila je presudu Ustavnog suda da je stan njen i na osnovu koje je izdato rešenje za izvršenje.

Ispred zgrade bio je parkiran i crni automobil u kome su se nalazila dva policajca u civilu.

Nakon što su stanari zgrade odbili da puste izvršitelja da uđe, advokat je tražio da ih legitimiše, na šta stanari nisu pristali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari