Odloženo suđenje direktoru firme ,,Colosseum gest” 1Foto: Pixabay/succo

U Osnovnom sudu u Vranju danas je ponovo odloženo suđenje direktoru firme ,,Colosseum gest” Stefanu Iliću, zbog nelegalne gradnje, nakon koje je usledilo zaziđivanje prozora OK Radija.

Ročište nije održano zbog toga što je specijalista ortopedije i traumatologije Zdravstvenog centra Vranje Dušan Aleksić odredio Iliću mirovanje narednih sedam dana zbog, kako je navedeno u lekarskom izveštaju, „povrede desnog kolena pri padu”, objavio je JUGpres.

Iliću je bilo otkazano suđenje i 16. oktobra, jer je njegov advokat Novica Zdravković otkazao punomoćje. Sutkinja Marija Marinković je tada najavila da će Iliću branilac biti dodeljen po službenoj dužnosti, ukoliko ne angažuje advokata.

Za dela za koje se tereti Ilić, predviđena kazna zatvora je do osam godina, za šta je prisustvo advokata obavezno.

Pre skoro dve godine firma Colloseum gest, iza koje stoji Dejan Nikolić, počela je izgradnju bespravnog objekta za kladionicu u centru Vranja, pored OK radija i garaže koju koristi lokalna vlast.

Tim objektom je kasnije zazidan prozor redakcije OK radija, što je bio deo pretnji i pritisaka na taj medij, a Nikolić je osuđen za pretnje i ugrožavanje sigurnosti vlasnice OK radija Olivere Vladković i finansijske direktorke Svetlane Ivanove.

Protiv Ilića se vodio još jedan postupak zbog krivičnog dela građenja bez građevinske dozvole, koji se odnosi na radove usled kojih je zazidan OK Radio.

Osnovni sud u Vranju je presudio da se Ilić u tom slučaju kazni sa 300.000 dinara i godinu dana uslovnog zatvora, a Tužilaštvo se žalilo na tu presudu zbog toga što sud nije prihvatio pravnu kvalifikaciju krivičnog dela iz optužnog predloga.

O žalbi je odlučivao Apelacioni sud u Nišu i predmet će biti vraćen na ponovno suđenje, koje će se održati 11. decembra u Osnovnom sudu u Vranju.

Ni nakon skoro dve godine, Gradska uprava nije srušila nelegalan objekat kockarnice kojim su zazidane prostorije OK radija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari