Odloženo suđenje otmičaru i zlostavljaču devojčice iz Niša 1Foto: FreeImages / Jason Morrison

U niškom Višem sudu danas je odložen glavni pretres Ninoslavu Jovanoviću (48) iz sela Malča, koji je optužen za otmicu i zlostavljanje 12-ogodišnje devojčice iz Niša, jer je optuženi zahtevao izuzeće višeg javnog tužioca i njegovog zamenika.

Nastavak suđenja zakazan je za 30. decembar, do kada bi o ovom zahtevu trebalo da odluči niški Apelacioni sud. Jovanović je na početku suđenja tražio izuzeće zamenika javnog tužioca, ali je taj zahtev viši javni tužilac odbio. S obzirom na to da je sada zatražio izuzeće zamenika javnog tužioca i višeg javnog tužioca, o njegovom zahtevu odlučivaće Apelacioni sud.

On je prethodno, takođe kroz podnošenje različitih zahteva, pokušavao da dokaže svoju neuračunljivost, koja je osnov za izricanje kazne lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, umesto zatvorske kazne.

Sudski postupak je počeo 29. maja ove godine po optužnici Višeg javnog tužilaštva, koje nije saopštilo pravnu kvalifikaciju krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret. Protiv njega je pokrenuta istraga zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna doživotnog zatvora.

On je oteo devojčicu 20. decembra prošle godine na putu do škole u Brzom Brodu. Devojčica je pronađena 29. decembra u selu Pasjača, a on je uhapšen 5. januara ove godine na groblju u Malči, nedaleko od svoje kuće, nakon 17 dana policijske i vojne potrage.

Jovanović je, inače, proveo u zatvoru 22 godine po presudama za silovanje jedne žene i jedne devojčice (1995), otmicu dve i silovanje jedne devojčice (2005) i opskurnih poruka ženama na svom fejsbuk profilu (2018). Deo medija ga je nazvao “Malčanskim berberinom” jer svojim žrtvama seče kosu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari