Odmaralište "Letenka" na Fruškoj gori kao karantin 1Foto: MOD (arhiva)

Odmaralište na Fruškoj gori „Letenka“ od sutra će biti u funkciji za smeštaj naših državljana koji dolaze iz inostranstva i kojima je propisan karantin na osnovu naredbe sanitarne inspekcije.

„Za veoma kratko vreme, zajedno s Ministarstvom odbrane, uspeli smo da ovaj objekat paviljonskog tipa, kapaciteta 224 mesta, prilagodimo za potrebe smeštaja naših građana, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

U narednim danima, prema Mirovićevim rečima, radiće se na tome da se rasteriti migrantski kamp u Kikindi u kom se trenutno nalazi 1.000 ljudi kako bi postojala potpunija kontrola u složenoj epidemiološkoj situaciji u ovom gradu, a u pripremi je i u Somboru objekat u okviru Vojske Srbije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je da će svi koji dolaze iz inostranstva moći da provedu određen karantinski period i vreme u kojem ćemo voditi računa o njihovom stanju, proveriti da li su na bilo koji način zaraženi i pružiti im prvu medicinsku pomoć.

„Obezbeđena je medicinska zaštita 24 časa, odgovarajući smeštajni kapaciteti, tri obroka dnevno, i sve ono što je potrebno da bi proces dijagnostikovanja, ali i lečenja mogao nesmetano da se odvija“, naglasio je  Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari