Određen pritvor direktoru Instituta za javno zdravlje RS zbog korona prevare 1Foto: Pixabay/Ichigo121212

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo RS i ostalim osumnjičenima za zloupotrebe položaja u nabavci medicinske opreme na početku pandemije korona virusa u Republici Srpskoj, saopšteno je iz suda.

Osim Zeljkoviću, pritvor je određen i Draganu Dubravcu, direktoru firme „Promeding“, Slavku Bojiću, direktoru „Procontrola“ i Saši Markoviću, vlasniku turističke agencije „Travel for fan“.

Osumnjičenima je određen pritvore zbog uticaja na svedoke, kao i bojazni da će uništiti dokaze ukoliko se budu branili sa slobode.

Zeljković i saučesnici osumnjičeni su za zloupotrebe „teške“ 790.000 maraka (više od 400 hiljada evra).

Svi su uhapšeni 15. septembra.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković je kadar Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića, koji je slučaj nazvao „medijskom harangom“ i naveo da su pojedini političari priželjkivali da bude uhapšen, misleći da će oni u Ujedinjenoj Srpskoj „da ćute.“

„Odabrana je najuspješnija zdravstvena institucija u Republici Srpskoj koja je dala nemjerljiv doprinos i koja je odlikovana jer je njen direktor sjajno radio“, rekao je Stevandić, čija je stranka članica vladajuće koalicije u RS.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.