Održan četvrti protest "Srbija protiv nasilja" u Čačku 1ilustracija Foto: Gojko Vlaović/Danas

Nekoliko desetina Čačana okupilo se večeras na četvrtom protestu protiv nasilja u Čačku zahtevajući oduzimanje frekvencija televizijama Pink i Hepi, ostavke članova REM-a, rukovdstva RTS-a, ministra policije Bratislava Gašića, direktora Bezbedonosno informativne agencije Aleksandra Vulina i gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića.

Okupljeni građani su zviždali na pominjanje imena funkcionera čije ostavke su zatražene.

Brojni građani nosili su transparente na kojima je pisalo „Gotovi su“, „Nasilje nije opcija“, „Kada će biti usvojen Aleksin zakon“, „Koliko đačkih užina proguta jedan bot“, „Promena sistema, gde odlivi mozga nisu više tema“, „Ono što imaju deca u Beogradu, moraju imati deca u svim ostalim gradovima“, „Besplatni udžbenici za svu decu Srbije“, „Došlo vreme kada građani brane časne policajce i inspektore“.

Meštanin sela Preljina kod Čačka Dragan Gidra Božović, koji se već nekoliko godina žali na nesnosnu buku, prašinu, smrad i vibracije koje pravi betonjerka koja je napravljena u blizini njegove kuće, nosio je transparente na kojima je pisalo „Ima li ko da brani moju osmočlanu porodicu“, „Ugroženo mi je celo domaćinstvo koje su stvarale četiri generacije“.

Na protestu je odražan i humanitarni bazar za devojčicu Nađu Marković iz Čačka, koja ima tri godine i rođena je sa retkim oboljenjem kože „dete leptir“.  Nekoliko žena koje su se predstavile kao prijatelji hraniteljske porodice u kojoj živi Nađa prodavale su peciva, kolače, sladoled, a sav novac koji se večeras prikupi namenjen je za Nađino lečenje.

Okupljenim građanima su se obratili Miljan Čičić i Milan Pernat iz Pokreta ujedinjenih fanotma (PUF) koji su pozvali građane na solidarnost.

„Solidarnost je reč koja je najvažnija i to vidimo na primeru časnih policajca iza kojih je stao deo javnosti. Solidarnost je smrt za svaki režim“, rekao je Čičić iz PUF-a.

Posle obraćanja članova PUF-a održana je protestna šetnja centralnim gradskim ulicama. Na početku kolone građani su nosili veliki transparent „Čačak protiv nasilja“.

Šest opozicionih stranaka u Čačku podržalo je protest – Narodna stranka, Demokratska stranka, Nova Srbija, Dveri, Grupa građana „Čačaka je naš“ i Stranka slobode i pravde, ali se njihovi predstavnici nisu obraćali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari