Održan drugi protest zbog pritvora “pogrešnog mladića” zbog ubistva u Aleksincu 1Foto: Pixabay/Ichigo121212

Nekoliko desetina rođaka, prijatelja i školskih drugova O.T. (18) iz Aleksinca koji je uhapšen zbog sumnje da je u maju ove godine teško povredio Aleksu Stojmenovića (25) koji je nakon toga preminuo, protestvovalo je danas ispred niškog Višeg javnog tužilaštva, navodeći da je druga osoba zadala smrtonosni udarac, a O.T. pogrešno osumnjičen i pritvoren.

Ovo je njihov drugi protest, nakon što su se prvi put okupili 8. jula.

Okupljeni su zahtevali da se O. T, koji je dva meseca u pritvoru, pusti na slobodu jer je “nevin”, što, kako su naveli, dokazuje snimak koji kruži društvenim mrežama, na kojem se vidi da Stojmenoviću smrtonosni udarac flašom u potiljak zadaje druga osoba, koja je još uvek na slobodi, a da je O.T. udaljen nekoliko metara od Stojmenovića.

Oni su nosili transparent „Nađite pravog ubicu“, “Radite posao pošteno”, “Gde će vam duša”, “Imate li vi decu”, “Naš drug nije kriv”, kao i majice sa natpisom „Oslobodite O….a“.

U Višem sudu danas su kazali da bi odluku o pritvoru O.T. trebalo da donesu sutra, a u Višem javnom tužilaštvu da je “predmet u fazi istrage”, u okviru koje se “preduzimaju dokazne radnje”, među kojima je i medicinsko veštačenje povreda preminulog Aleksinčanina.

Stojmenović je preminuo 17. maja u niškom Univerzitetskom kliničkom centru, gde je primljen sa teškim neurološkim povredama glave i kičmene moždine, zadobijenim tokom masovne tuče na proslavi punoletstva u kafani „Oaza“ u Aleksincu.

Nekoliko dana nakon toga, uhapšeni su O.T, koji se sumnjiči za nanošenje teške telesne povrede sa smrtnim ishodom, kao i M.S. (26), Z.T. (18) i dvojica maloletnika zbog krivičnog dela učestvovanja u tuči.

Vlasnica kafane “Oaza” J.R.K. osuđena je na kaznu zatvora od pet meseci koju će izdržavati u svom stanu i novčanu kaznu od 80.000 dinara jer je, kako su naveli mediji, sakrila digitalni rekorder za video nadzor i tako ometala istragu.

Nakon što je pred istražnim organima tvrdila da je sistem za video nadzor izgoreo u požaru, ona je ipak predala risiver sa snimcima, a na jednom od njih se “vidi i momenat kada je Stojmenović dobio udarac u potiljak”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari