Održan sastanak gradonačelnika Novog Sada i Niša: Razmatrana saradnja između gradskih uprava i mladih 1foto. Press služba gradonačelnika Novog Sada

Sastanak Gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski održan je danas u Gradskoj kući.

Gradonačelnici dva grada razgovarali su o kreiranju jedinstvenog Omladinskog centra u Nišu, koji bi, pored tog grada, obuhvatao i okolne okruge, a po uzoru na iskustvo Novog Sada u toj oblasti, navodi se u saopštenju iz gradske uprave.

U radu delegaciji iz Niša, pored gradonačelnice tog grada, bili su i predstavnici Kancelarije za mlade Grada Niša, Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, kao i predstavnici omladinskih organizacija iz tog grada koji su sa gradonačelnikom Vučevićem i saradnicima iz oblasti omladinske politike razmenili iskustva, u kontekstu Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope 2019. godine.

Takođe, na sastanku su razmatrani modaliteti saradnje između gradske administracije i omladine iz nevladinog sektora, i naglašeno da je pored podrške koja treba da postoji na lokalnom nivou, neophodna pomoć i sa nacionalnog nivoa, a da su dobrodošle i neinstitucionalne donacije i sponzorstva.

Gradonačelnica Niša rekla je da taj grad teži da primeni novosadsko iskustvo u kreiranju jedinstvenog prostora za mlade, po uzoru na Kreativni distrikt u Kineskoj četvrti.

Na sastanku je zaključeno da je nepohodno animirati mlade da učestvuju u kreiranju omladinske politike.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari