Održana 12. sеdnica Skupštinе grada Zajеčara: Nije izglasan novi direktor JKP “Vodovod” 1Foto: M.S. / Danas

Odbornici Skupštine grada Zaječara su usvojili odlukе o drugoj izmеni i dopuni budžеta grada Zajеčara za ovu godinu sa izmеnom Kadrovskog plana, i izvеštaj o izvršеnju budžеta za pеriod od 1. januara do 30. juna. Na sednici nije izglasan novi direktor JKP “Vodovod” u Zaječaru.

U velikoj sali Skupštine grada Zaječara, održana je 12. sednica lokalnog parlamenta, a pred odbornicima su se našle 23 tačke, od kojih su 22 usvojene.

Na početku sednice odbijeni su predlozi dopuna dnevnog reda odbornika opozicije o video prenosu sednica Skupštine grada, subvencijama za ogrev, kao i predlog da se Kraljevica proglasi parkom prirode od posebnog značaja, koji su predložili odbornici Miloš Stojadinović i Uglješa Đuričković.

Nije usvojeno rešenje o imenovanju direktora Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Zaječar, pošto je svega nekoliko odbornika odborničke grupe “Pobeda” lekara Nenada Ristovića glasalo za ovu odluku, dok odbornici SNS-a, kao i opozicije su bili uzdržani.

Održana 12. sеdnica Skupštinе grada Zajеčara: Nije izglasan novi direktor JKP “Vodovod” 2
Foto: M.S. / Danas

Budžet grada Zaječara, prema rečima Valentine Đuričić, načelnice Odeljenja za budžet i finansije, nakon drugog rebalansa iznosi više od dve milijarde dinara.

„Za prvih šest meseci ove godine, budžet grada Zaječara je ostvaren u iznosu od 956 miliona 356 hiljada dinara, odnosno 44,01 odsto u prihodnom delu, a rashodi i izdaci ostvareni su sa 907 miliona 537 hiljada dinara, odnosno 40,62 odsto. Razlika u suficitu u prvih šest meseci je 48 miliiona 819 hiljada dianara“, kazala je Valentina Đuričić.

Na sednici parlamenta u Zaječaru usvojena je odluka o komunalnom redu na teritoriji grada Zaječara, odluka o uslovima zaštite, načinu podizanja, održavanja i obnove narušenih javnih zelenih površina, odluka o javnoj kanalizaciji, kao i odluka o obavljanju delatnosti obezbeđivanja javnog osvetljenja.

Odbornici su izglasali i rešenje o davanju saglasnosti na Statut Matične biblioteke „Svetozar Marković“ Zaječar, kao i rešenje o prestanku funkcije i imenovanju direktora Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

Takođe, usvojena je i odluka o obrazovanju Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, rešenje o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Medicinske škole u Zaječaru, kao i rešenja o dodeli nagrada i priznanja za Dan grada Zaječara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari