Održana komemoracija u Potočarima, ukopana 71 žrtva

Srebrenica - 22 godine od genocida

Ostavite komentar


  1. Nije genocid, vec zlocin! Ubijeno je 3000 Srba pred desavanje u Srebrenici…To treba da buda nauk nasim ludim narodima na Balkanu, da nam vise besmisleni sukobi i ratovi ne trebaju. Takodje, treba podici zajednicki spomenik svim zrtvama tog besmislenog rata u bivsoj SFRJ.

  2. Genocid je poceo par godina ranije u Prijedoru a zavrsio se u Srebrenici. Cilj je bio ocistiti srpske krajeve od muslimana. E sad teorije srpskih nacionalista i slicnih da nisu streljana zenska celjad i to je razlog da nije genocid je sramotna.

  3. Nije genocid,vec zlocin.Genocid:""Ko sa ciljem da potpuno,ili delimicno unisti neku nacionalnu,etnicku,rasnu,ili versku grupaciju,naredi da se clanovi zajednice ubiju,ili da im se nanesu teske telesne povrede,ili da im se "tesko narusi telesno,ili drustveno zdravlje,ili da se stanovnistvo prisilno raseli,ili da se zajednica stavi u takve zivotne uslove,koji bi doveli do njenog potpunog,ili delimicnog istrebljenja.Ili da se primene mere kojima se sprecava radjanje izmedju pripadnika zajednice,ili da se vrsi nasilno preseljenje dece udrugu zajednicu.""

  4. vecina streljanih je bila pripadnik Armije Bih…sto naravno ne umanjuje krivicu onih sto su ih ubili

  5. Nikada i nikome se ne ponovio rat, kao na teritoriji bivse SFRJ, i zlocini nad neduznim ljudima .

  6. Nisu samo Srbi cinili zlocine, bilo je i vecih zlocina nad nasim narodom

  7. Ludi nije genocid već zločin! Hag je krivo sve ovo uradijo. Pa genocid bi bijo onda i ono sa srbima u Srebrenici gde su na božić poubijani na hiljade naših ljudi!

  8. Ovi dani služe kao sećanje na prošlost… koju niko ne želi u budućnosti…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.