Održana skupština Pokreta Novi Optimizam, dodeljena priznanja saradnicima za doprinos radu 1Foto: Novi Optimizam

U Centru za kulturnu dekontaminaciju u subotu, 10 septembra održana je Skupština Pokreta Novi Optimizam i skup, kojim je najavljen novi okvir delovanja Pokreta, i kojim su pozvali na „Novu ODGOVORNOST“.

U paviljonu CZKD-a održana je Skupština članova i prijatelja Novog Optimizma, kada su uručena mnogobrojna priznanja i zahvalnice starim i novim saradnicima, pojedincima i organizacijama, za izuzetan doprinos radu Novog Optimizma i društvenom aktivizmu, za podršku u restauraciji odgovornosti kao osnovnog koncepta civilizovanog društva, i za promociju solidarnosti, antifašizma, tolerancije i demokratskih vrednosti, i sa kojima smo, protekle dve godine, na terenu sprovodili poruku NOVE SOLIDARNOSTI.

Održana skupština Pokreta Novi Optimizam, dodeljena priznanja saradnicima za doprinos radu 2
Foto: Novi Optimizam

Priznanja su dobile sledeće organizacije: Zelena mreža Vojvodine (Olivera Radovanović), Nacionalna ekološka asocijacija (Milenko Jovanović), UG Komšija (Dragomir Stanković), Most Solidarnosti (Milenko Vujić), UG Bela Čaplja 1165 (Ana Džakić), Građanski Preokret (Dragana Popović), Pneuma Films (Nikola Veljković), Medija Centar (Milena Ristić), Generator (Gordana Ristić); pojedinci: Siniša Obrenić, Nikola Tamburkovski, Boris Petrov, Saša Uzelac, Gordana Nonin, Dragoljub Bakić, Srđan Veljović, Dragan Stošić, Nedim Sejdinović, Ivan Trifunjagić, Sonja Mavrenski, Dragan Škorić; i posthumno: Danica Radić (KTV).

U bašti CZKD-a odvijao se program namenjen svim zainteresovanim građanima i građankama, kao i prijateljima Novog Optimizma.

Na početku, pušten je video o poslednje dve godine aktivnosti Optimizma (od skupštine 2020).

Održana skupština Pokreta Novi Optimizam, dodeljena priznanja saradnicima za doprinos radu 3
Foto: Novi Optimizam

Tom prilikom posthumna priznanja namenjena su i dugogodišnjim prijateljima i saradnicima Pokreta, za prijateljstvo i ljubav, za nesebičnu podršku Novom Optimizmu: osnivačici i direktorki CZKD-a Borki Pavićević, filmskom kritičaru Milanu Vlajčiću, jednom od osnivača i vlasnika lista Danas Dušanu Mitroviću, bubnjaru Dragoljubu Đuričiću, direktoru i glavnom uredniku portala Nova. rs kao i jednom od osnivača Dorćol Platza Veselinu Simonoviću, osnivaču i uredniku agencije Beta Draganu Janjiću.

Nakon Skupštine, u bašti CZKD-a, uručene su i zahvalnice i novinarima i novinarkama, kao i medijskim kućama, za podršku i medijsku promociju sistema vrednosti Novog Optimizma, zajedničkih postulata civilizovanog društva i odgovornosti kao temelja izgradnje pristojne, tolerantne i solidarne zajednice: direktoru lista Danas Bojanu Cvejiću, programskom direktoru N1 Igoru Božiću, ispred urednika nedeljnika Vreme Filipa Švarma priznanje je primio Andrej Ivanji, potom je zahvalnica uručena novinaru Newsmax Adria Goranu Dimitrijeviću i Julijani Mojsilović koja je primila priznanje u ime Nadežde Gaće, direktorke i urednice Novog Magazina.

Održana skupština Pokreta Novi Optimizam, dodeljena priznanja saradnicima za doprinos radu 4
Foto: Novi Optimizam

Na kraju, okupljenima se obratio Volodimir Tolkač, ambasador ukrajinske ambasade u Beogradu. Osvrnuo se i na novoosnovanu humanitarnu organizaciju “Čini dobro” nastalu sa ciljem da pomaže ukrajinski narod u Srbiji.

Posebnu zahvalnost uputio je Novom Optimizmu na iskazanoj solidarnosti sa ukrajinskim narodom i za organizovanje više skupova podrške otkako je otpočela ruska agresija na Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari