Odstranjivanje Jovanke i pobeda Nikole Ljubičića

Pripreme za Jugoslaviju posle Tita

Ostavite komentar


  1. Odlican tekst!
    Pokazuje da se diktature obicno svode na bracnu postelju…

  2. 2 jugoslovenska Slovenca, Kardelj i Dolanc simptomaticno ne uzivaju nikakav ugled u danasnjoj Sloveniji. Opet pa jedan jugoslovenski Srbin, Ljubicic takode u danasnjoj Srbiji. Dolancev komentra da je bilo previse kavijara i sampanjca je ne besmislen nego drzak kad se uzme u obzir koliko je on prozdrao i popio skupih specijaliteta za zivota jer sigurno nije bio onakav od vazduha! Dakle, priglupo okruzenje a prilicno antisrpsko ukljucujuci i Srbina je dovelo dotle gde smo sada! Samo negativna selekcija

    1. Jadni Srbi! Ta kolektivna amnezija dovela je do izmisljanja istorije, pa vecina ukljucujuci i vas vise veruje naklapanjima nego cinjenicama. Uzgred budi receno, Ljubicic je bio covek koji je Jovanku ne samo sklonio od Tita, vec smestio u kucni zatvor, u kome je bila gladna, godinama. On je i jedan od onih koji nam je doveo na vlast Milosevica, sa tom glupom pricom o vecnoj ugrozenosti Srba. I nista ne vredi pominjati koliko je Srba bilo u vojsci, policiji i bezbednosnim sluzbama. A bili su svuda VECINA! Kobinacija nevidjene arogancije povezana sa ociglednom paranojom dominira u Srbiji jos od 1989.god. I, evo posle trideset godina, mi se jos uvek vrtimo u tom uzasnom krugu koji nas je zakopao na dno.

  3. Nekako ste bili bolji dok vam je vladao taj polu Hrvat polu Slovenac. Sad ste bas se pokazali opet u onom ruhu iz 19 veka, tako lepo opisanom u knjizi Cujte , Srbi! Poubijacete se na kraju izgleda.

  4. Ono sto su Slovenci nekad govorili „Sto juznije, to tuznije“ je najbolja definicija za divljake iz bivse drzave. Hrvati, Srbi, Crnogorci i Bosnjaci imaju isti jezik, slican mentalitet, slicnu ili istu kulturu, jedino razlicite religije ali se divljacki mrze. Cijelu drzavu su trebali da vode Slovenci dok se ovi ostali ne civiliziraju.

    1. Na osnovi pozorno pročitanih komentara zakasnjelo javljanje možda nije nepodnošljivo. Čitav Jugoslavenski Balkan morao bi se odzvati sa mirovnim maršem JNA umesto tradicionalnih vojnih vežba. Umesto toga, da se je uprkos učestva svega „Naprednog svijeta“ u mirovim marševima buknulo u kaotičnu anarhiju’ podpaljenu od svih nacionalističkih, oportunističkih i militarističkih ideologija. Poslednja šansa, da se nastavi najprimernijem putem bile su Olimpijske igre u Sarajevu. A tako, kao što vidimo ostala nam je svima samo elekktronika. A o kojoj za vreme SFRJ u takvom obliku nismo mogli ni, da snivamo. No sada možemo naprimer upotrebljavati Srbsko Hrvatski ili bilo koji jezik iz tadašnje zajednice, kojeg smo naučili. Nekako od 197 i pete godine nisu bili više Tito’
      , Kardelj, Dolanc, Ljubičič ili čak Jovanka i brojni videči zvanični akteri na ispitu, več svi narodi u federaciji. A narodi ne smiju direktno uvažavati svoje volje u svijet nego u svoje predstavnike i to u smislu društvenog poredka. Meni je drago, da se uz pomoč savremene tehnologije mogu vamo tamo poslužiti jezika kojeg sam pored Slovenskoga najviše naučio i da je slavni Covid virus doneo čak za Balkan nešto pozitivno. Sivc.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.