Oglasila se škola posle vršnjačkog nasilja u Subotici nakon čega je učeniku izvađena slezina 1Osnovna škola "Sonja Marinković" u Subotici, foto: J. Patarčić/Danas

“Ovo smo kvalifikovali kao treći nivo nasilja, dakle kao najjači nivo nasilja i po tome svemu radimo dalje”, izjavio je za Danas Pajica Bašić, direktor OŠ “Sonja Marinković” u Subotici, nakon sastanka Tima za zaštitu dece zbog slučaja teškog vršnjačkog nasilja u ovoj školi, u kojem je juče učenik 8. razreda zadobio povrede rebara i slezine koja mu je potom odstranjena u bolnici.

“Obavestili smo policiju, Školsku upravu, Centar za socijalni rad i sve po onim protokolima koje imamo od Ministarstva prosvete radimo dalje”, dodao je direktor škole.

Prema njegovim rečima, o ovom slučaju je obavešten juče u popodnevnim časovima, a kako nije bio u mogućnosti da istog trenutka dođe u školu, rekao je da roditelj i dete odmah odu kod koordinatora Tima za zaštitu dece od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, kako bi se što pre saznalo šta se dogodilo i krenulo u rešavanje problema.

“Oko 19 časova sam bio u školi da razgovaramo i rešavamo ovu situaciju. Ono što smo uradili, popričali smo sa decom i pozvali roditelje vinovnika ovog slučaja da danas u toku prepodnevna zajedno sa decom dođu, kako bi deca u prisustvu roditelja dala izjavu. To su upravo oni uradili tokom prepodneva i mi smo zakazali sastanak Tima za zaštitu dece koji je oko 13 časova zasedao i doneli smo odluke kako i šta dalje”, objasnio je Bašić.

On dodaje da je škola u prva 24 časa uspela da uradi dosta toga i da je i u njihovom interesu da što pre reaguju na ovu situaciju.

“Ne želim zaista da neko pomisli da škola želi nešto da zataška. Ne, apsolutno”, poručio je Pajica Bašić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari