Oglasile se „Infrastrukture železnice Srbije“: Iskliznule cisterne nisu oštećene, iz njih nema nikakvih curenja i nema opasnosti po ljude 1Foto: J. Patarčić/Danas

Trenutno se na terenu nalazi vatrogasna ekipa i u toku je podizanje druge cisterne koja je polegnuta, dok su druge dve na koloseku.

U subotičkoj teretnoj železničkoj stanici, na delu pruge koji se nalazi odmah iza Tehničke škole “Ivan Sarić”, noćaš su iz sastava teretnog voza sa koloseka iskliznule tri cisterne pune propilena.

Iako je u pitanju zapaljiv gas, iskliznule cisterne nisu oštećene i iz njih nema nikakvih curenja, te nema opasnosti po ljude, imovinu i životnu sredinu, potvrdili su za Danas iz preduzeća „Infrastrukture železnice Srbije“.

“Dve cisterne iskliznule su sa po jednim obrtnim postoljem, a jedna cisterna sa dva obrtna postolja. O iskliznuću su odmah obavešteni predstavnici MUP-a i Vatrogasne službe, čije se ekipe nalaze na licu mesta”, odgovorio je na pitanja Danasa Nenad Stanisavljević, Pi-ar menadžer „Infrastrukture železnice Srbije“.

Oglasile se „Infrastrukture železnice Srbije“: Iskliznule cisterne nisu oštećene, iz njih nema nikakvih curenja i nema opasnosti po ljude 2
Foto: J.Patarčić/Danas

Prema njegovim rečima, do iskliznuća je došlo noćaš, u 1.35 časova iz ponoći, a voz je bio sastavljen od 23 cisterne, tovarene propilenom, čiji je prevoznik privatni operater „Kombinovani prevoz“.

Stručni timovi i pomoćni voz „Infrastrukture železnice Srbije“ izašli su na mesto iskliznuća još tokom noći, a do 11 časova prva cisterna je podignuta na kolosek.

U toku je podizanje druge cisterne.

“Uzroke iskliznuća utvrdiće železnička Komisija za isleđenje vanrednih događaja”, dodao je Stanisavljević.

 

Železnički saobraćaj između putničke i teretne stanice Subotica ponovo je uspostavljen u 10.50 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari