Oglasio se MUP o dojavama o bombama 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali su dvanaestogodišnjaka koji je slao dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama na beogradskom Aerodromu „Nikola Tesla“ i u više škola u Srbiji, saopštio je MUP.

Policija je u Beogradu izvršila pretres stana i drugih prostorija dvanaestogodišnjaka, povodom većeg broja pretnji o navodno postavljenim eksplozivnim napravama, upućenih 29. februara i 1. marta ove godine, Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, OŠ „14. oktobar“ u Loznici, Srednjoj školi u Kladovu, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, OŠ „Vladimir Rolović“, Gimnaziji „Patrijarh Pavle“ i OŠ „14. oktobar“, sve u Beogradu.

Utvrđeno da je ovaj dvanaestogodišnji dečak putem servisa elektronske pošte slao poruke preteće sadržine, čime je ugrozio bezbednost većeg broja dece i građana, kao i funkcionisanje beogradskog aerodroma.

Prilikom pretresa su pronađeni i dokazi o slanju većeg broja pretnji.

S obzirom na činjenicu da je izvršilac dete mlađe od 14 godina, koje po zakonu nema krivičnu odgovornost, protiv roditelja će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično delo zapuštnje i zlostavljanje maloletnog lica, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari