Gotovo perfektna partija Kevina Duranta i Rasela Vestbruka bila je dovoljna da Oklahoma pregrmi LA Kliperse (112:101) i da sa skromnom zalihom otputuje u Los Anđeles, gde će se odigrati naredna dva meča u polufinalu Zapadne konferencije. Indijana je takođe trijumfovala prvi put nad Vašingtonom (86:82) u polufinalnoj seriji Istočne konferencije. Da bi imala čemu da se nada moraće u sledeće dve utakmice u prestonici SAD da ostvari barem jedan brejk.


Uoči drugog meča sa Klipersima, Kevin Durant primio je nagradu za najkorisnijeg igrača regularnog dela, što mu je bio najveći stimulans da pokaže da je zaista zaslužio ovo značajno priznanje. Ubacio je protivniku 32 poena, upisao je 12 skokova i devet asistencija. Sjajnu partiju pružio je Vestbruk. On je ostvario tripl-dabl (31p, 10sk, 10as). U kakvoj je formi svedoči podatak da mu je ovo treći tripl-dabl u plej-of seriji, a ukupno 12. u karijeri. Durantu je nedostajala jedna asistencija pa da on i Vestbruk postanu prvi tandem tima u istoriji plej-ofa koji je ostvario tripl-dabl na jednom meču. U poraženom sastavu istakli su se Džej-Džej Redik (18p).

Nakon serije očajnih partija protiv Atlante i Vašingtona, Roj Hibert je napokon odigrao na visokom nivou. Centar Indijane bio je najzaslužniji za prvu pobedu Pejsersa protiv Vizardsa ubacivši 28 poena uz devet skokova. U postavi Vašingtona najzapaženiji bio je Poljak Marcin Gortat (21p, 11sk).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari