Okrenuto naglavačke 1

Njegove Priče Etgara Kereta događaju se na raskršću fantastičnog, upečatljivog i urnebesnog. S njim se nikad ne stiže na očekivano mesto.

Uvek će iznenaditi, zabaviti i okrenuti naglavačke. Pred čitaocima su, odnedavno, zahvaljujući Laguni i prevoditeljki Mili Gavrilović, nove dvadeset dve priča u knjizi Poleti već jednom!

A unutar korica te knjige nalazi se satira vrhunskog stila.

U Polarnom gušteru dečak pripoveda kako to izgleda biti vojnik od 14 godina u postapokaliptičnom svetu u kojem vojnici omladinci vode večni rat zarad kolektivne nagrade.

Otac će pokušati da zaštiti sina od neizbežnog u priči Poleti već jednom!

Priča Za jedan gram predstavlja mladića koji samo želi da nabavi džoint ne bi li zadivio devojku, a završi slomljenog srca u lavirintu haosa.

Dragulj ove zbirke je Pineapple Crush, u kojem će se dvoje ljudi jedne večeri na plaži prepoznati kao srodne duše da bi se ispostavilo da se uopšte nisu razumeli.

Etgar Keret majstor je kratke forme i jedan od najpoznatijih savremenih izraelskih književnika. Njegove knjige su bestseleri u mnogim zemljama, a zanimljiv je i podatak da se u Izraelu najviše kradu po knjižarama i da su najčitanije u zatvorima.

Po njegovim pričama je dosad snimljeno pedesetak filmova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari